HΩME    MOZAIKA    Ω ZEMI    ZVUKY    ΔENIK [ 0. I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. XIII. XIV. XV.]   ABΩUT

 

0.DEN 9.9.2006

odlet letiště Ruzyně (CZ)

Deník:

V pozdních večerních hodinách nás čekal odlet. Odpoledne celý vyplašený volá Martin S., že mu bouchl ráfek. Sám s pocitem, že mé ráfky nejsou v nejlepším stavu, mu nejsem schopen pomoci. Nakonec sehnal celé přední kolo. V 18 hodin nás postupně vyzvedává a spolu s GedJitkou nám odváží kola na letiště. Odlétáme podle plánu.

Rozhodli jsme se poznat krásy a pamětihodnosti Řecka, a tak jsme řešili vhodný způsob dopravy. Z několika variant (bulharský autobus p. Bačeva nebo vlastní automobilová doprava) jsme nakonec poprvé v historii zvolili letadlo. K přepravě kola jsme použili vaky na kolo. Omezená hmotnost zavazadel bez přirážky (23 kg) nás postavila před náročný úkol správně zabalit stroj a vše potřebné. Na druhou stranu jsme se však vyhnuli dlouhé a únavné cestě a získali více času na samotné putování. Vaky jsme pro jistotu označili výraznými nálepkami FRAGILE (ne že by to nakonec k něčemu bylo) a zaplombovali. Předání kol proběhlo přes mírné pozdvižení u okénka příjmu nadrozměrných zavazadel v pořádku.

Zhodnocení dne:

  • defekt ráfku ještě v ČR na kole Martina S.

  • kola přijata k letecké přepravě

Fotografie:

s úhledně sbalenými speciály korekce povolené hmotnosti jemné dovažování
 
bratři v letadle Boeing 737 - 400