Kololoď 2008
   
     
  home Baška Voda Hvar Pelješac Šipan Dubrovnik Mljet Korčula  Sv. Jure Makarska  Tvrdi galerie itinerář o zemi mozaika about
  Přístav BAŠKA VODA  
 

2. května 2008 odpoledne, ten den začala naše dovolená na Kololodi v Chorvatsku. Jak již název vypovídá naše dovolená souvisela s oběma dopravními prostředky – lodí a kolem. Prožili jsme sedm nádherných dní v sedle kola, po pěti ostrovech a pevnině Chorvatska.

Po noci strávené v autobuse, jsme dorazili do Bašky vody, která nás přivítala velmi silným větrem. Vyložili jsme bagáž a prohlédli si lodě. Čekali tu na nás celkem tři – Tvrdi, Silva a Sretan. Silva je sice menší, ale zato nejfotogeničtější, a vyrážela na střední trasu. Tvrdi je větší a stal se naším domovem na jižní trase. Naložili jsme kola, obsadili kajuty a vydali se na oběd a výměnu peněz. Vyrazili jsme zpět do městečka, jak jsme šli kolem mola, Lenka chtěla vyzkoušet teplotu vody, přičemž se smekla, tak jsme se museli vrátit na loď, aby se mohla převléct.

Baška voda je malé přístavní město. Jelikož bylo ještě před hlavní letní sezonou, bylo město poklidné až nudné. Tak jako všichni jsme vyměnili peníze, zkusili teplotu moře, teď již bezpečně na pláži, dali si rychlý oběd a vyrazili jsme zpět k lodi. Krátce po nalodění jsme již vypluli směrem na ostrov Hvar, kde jsme měli strávit zbytek odpoledne a noc.

Lenka střeží proviant autobus s cyklovlekem loď Tvrdi

Lenka příprava na plavbu příprava na plavbu

nakládání kol přístav Baška Voda Tvrdi v přístavu

Baška Voda požární loď Lenka u palmy

kostelík v Bašce zkouška moře podruhé Tvrdi

Martin Martin v přístavu sv. Mikolas

požární loď ranní Baška Voda přístav Baška voda

přístav Baška voda nakládání kol balení

nakládání kol
 
  Kololoď je registrovaná ochranná známka cestovní kanceláře Geotour © 2008 Martin Hlavička