V kostce, vo co šlo.... Můj milý deníčku... Aneb trháme rekordy... Do re mi fa so la... Kde jsme to vůbec byli? Multimediální studio 3M

      Statistiky & atd.

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Poznámky: Opravdu, Korsika je ostrov pro ty cyklisty, kteří chtějí poznat co je to sebezapření a dřina. Doporučujeme!!! Ať jedete kamkoli, tak máte pouze dvě možnosti, jet buďto s kopce nebo do kopce. V obou případech vždy překonáte obrovské převýšení. Na Korsice není malých kopců. Stoupání většinou vždy začíná u moře a skrze klikaté silnice vás dovede do nějakého sedla. Samozřejmě dlouhé sjezdy za tu dřinu stojí. Je to velice adrenalinové když se valíte skopce 60km/h po 30 kilometrech klikatých úzkých silniček. Jelikož se hory prudce zvedají rovnou z moře, nelze postavit rovinatou přímořskou magistrálu. Pík na Monte Cinto je znázornění pěšího výletu Calacucii. 



Poznámky: Jak už bylo řečeno, díky velké terénní rozmanitosti, vysokým denním teplotám a vysoké vlhkosti nebylo možné zvládnout delších  etap. Ale i tak průměrná denní ujetá vzdálenost činí asi 65km. Jednou jsme se dostali přes 100km za den.



Jméno 17.8 18.8 19.8 20.8 21.8 22.8 23.8 24.8 25.8 26.8 27.8 28.8 Suma z toho vín z toho panáků šavlí
Jirkus 3 9 9 9 11 8 8 10 3 4 4 5 83 17 4 1
Microhead 2 3 3 1 6 4 1 6 0 3 2 1 32 17 4 1
Martin 2 10 9 7 10 9 6 10 4 8 6 2 83 17 4 0
Mišudka 1 4 9 6 10 8 6 9 4 8 6 2 73 16 4 0
Celkem 8 26 30 23 37 29 21 35 11 23 18 10 271 67 16 2

Poznámky:  I přes vysoké ceny "pohonných hmot", si myslím, že jsme zachovali vysoký standard výsledků spotřeby, nasazených v minulých ročních, teda až na vyjímku.  Největší efekt mělo kupování 5L pytlů s vínem na večer k posezení na pláži asi za 9€ . Místním lidovým panákem je Pastis. Chutná to jako rozpuštěné hašlerky, má to žlutou barvu a ředí se to vychlazenou vodou.



Poznámky: To byl první rok, kdy se tato statistika velice propadla ve prospěch ujetých kilometrů. Bylo zejména zapříčiněno malým počtem účastníků, hanba jim. Ale alespoň, jako vždy, jeden den pivní statistika překonala statistiku ujetých kilometrů. Bylo to způsobeno pěším výletem na nejvyšší horu Korsiky Monte Cinto. 



Poznámky: Opět jsme vyhodnocovali tradiční anketu o nejlepší stravovací zařízení, které jsme navštívil během cest na Korsice. Zařízení, které dostali 1 bod, jsou ty nejmizernější, protože 1 bod je nejnižší možná známka. Hodnotil se především přístup obsluhy, prostředí, ceny, apetit,atd. Hodně také zaleželo na tom jak jsme byli hladoví. Tak že je možné, že i pochybná putyka dostala hodně bodů, protože nám dali něco do tlam. Na Korsice to u nás vyhrál restaurant v kempu v Lozzi, snad diky nadstandardním službám a šikovné servírce, ale nevím možná nikdo jiný z výpravy má na to odlišný názor? Hned v závěsu dvě pizzerie, kde jsme se opravdu královsky najedli i místních specialit (mušle, ryby), jako bohatí cizinci. Bodované podniky jsou na titulní mapě značeny symbolem


Účty a lupeny

     
      

Poznámky: Na administrativu a plynulý chod výpravy dohlíželi Martin H. a Míša S. Díky kluci!!! Opět se tu vyskytl problém s placením po jednom. Většinou nám přinesli hromadný lístek. Trajekt z Livorna(I) do Bastie(F) nás přišel každého zhruba na 25€ i s kolem. Cesta trvala tam 4h a zpět 7h.


Korsické nápoje

     
  

Poznámky: V období kdy jsme byli na Korsice, tak tam byla abnormální vedra, která abnormálně dehydrovala naše makající těla, která vyžadovala abnormální přísun tekutin.  V podstatě jsme nevěděli, co je to jít se přes den vymočit.  Lehce jsme se vykapali pouze ráno po probuzeni. Jelikož 1L piva by nás vyšel asi na 10 €, museli jsme se ohlédnout po jiných alternativních zdrojích tekutin. Ano, byli to nealkoholické, které jsme konzumovali ve velké míře každý den. 


Korsické piva

            
  

Poznámky: Francouzi pijí pivo jako my víno a naopak. Když už si francouz dá pivko tak ho cucá alespoň půl hodiny, a ne jako my, že jsme vždy přijeli žíznivý a vypili za půl hodiny tři, obsluha se vždy velmi divila. Korsické (francouzské) pivo má vždy okolo 16% stupňů a podává se po 0,25l do skleniček na víno. Pivo je na Korsice k dostání všude, ale jde o speciální nápoj, za který zaplatíte šílených 2,5-3,0 €. Myslím, že jsme na tuto hrůznou cenu nehleděli a pili jsme dle chuti.